- Säsongen slut

Innebandysäsongen 2007/08 är över. Jag har lyckats med bedriften att inte ha spelat en enda officiell match i kärras färger på hela säsongen. Mest berodde detta på två saker: Mitt beslut att göra ett uppehåll på ca 2½ månad tills vi flyttat till Kärra för att undvika pendlandet. Och när jag väl kommit tillbaka, bröt fingret och tvingades vila sista 12 veckorna av säsongen. Nu när man äntligen börjar komma i fas i nya huset, med gångavstånd till träningshallen, känns det extra tungt att säsongen är över. Nu väntar ett sommaruppehåll fram till augusti / september någongång. Skall försöka komma ut och jogga när allt är iordning i huset. Min gode vän Kristian brukar springa lite varannan dag så vi skall slå våra påsar ihop.

- Kontring till spiontoalett

Idag gick jag förbi spiontoaletten som ligger jämte kaffemaskinen. Som ni kanske kom ihåg om ni läste om det inlägget för några veckor sedan så hade någon satt upp en lapp på toaletten som löd "Vänligen använd inte denna toalett då det hörs in i rummet bredvid!!". Idag gick att läsa på dörren till konferansrummet som det avser: "Vänligen använd inte detta konferansrum då det hörs in på toaletten!!". Det där är humor på hög nivå.


- 02.59

Alexander fyllde 2 år i helgen. Det firades numera traditionsenligt med en rejäl sjukstuga i hemmet. Om ni kanske minns från Carolines blogg så låg hela familjen utslagen i vinterkräksjukan när Carro fyllde i Januari. Han har haft en våldsam hosta sedan i fredagsnatt och kräkts en del. Helgen gick åt till att vila och det blev inget kalas. Istället planerar vi att fira vår lille guldklimp helgen efter påsk!

image24På lördagen blev hans hosta såpass illa att vi tyckte ett besök till barnavårdsakuten på Östra var nödvändig. Vi kom dit runt 19.40 och fick inom en kvart komma in i ett rum för att ge en snabbgenomgång för sjuksköterskan att bedömma Alexanders tillstånd. Därefter fick vi sitta ner igen ute i väntrummet. Tur i oturen var att efersom Alexander kräkts blev vi placerade i "Kräk och diareé" väntrummet. Där fanns egen TV och vi kunde slänga ett öga på melodifestivalen samtidigt som vi väntade. Det var skönt. De första 2½ timmarna försvann relativt fort tack vare tvn. Alexander försökte samtidigt sova, men hostan väckte honom hela tiden. Stackaren.

När melodifestivalen var över och Perelli stod som vinnare, som väntat, var det bara att hoppas på att det snart var vår tur. Det var det inte. Klockan tickade på och vi var hemma igen 02.59 helt utmattade. Alexander hade då fått en genomgå ett blodprov (stick i fingret) och två omgångar med en gasmask på ansiktet som skulle göra det lättare för honom att andas och öppna upp luftrören som var svullna. Vi fick även med oss denna gas i flytande form som vi skulle ge vid behov.  Sedan dess har lillkillen blivit bättre. Eftersom dagisplatsen är tillgänglig först 31/3 så var jag ledig i måndags och tisdags för att vara hemma med honom. Det var lika bra när han ändå var sjuk. Dessutom fick jag en lättare släng av förkylning under söndagen till tisdagen så jag behövde vila jag med.

- Låt oss dansa

image23
Fredag. Dags för ännu ett avsnitt av Let's Dance. Är det bara jag som tycker det är mindre roligt att se på än förra säsongen? Jag vägrar tro att brist på orginal i tävlingen är orsaken. Jag tänker främst på förra säsongens Lasse Brandeby. Det verkar vara ett återkommande tema att det alltid är någon som är riktigt riktigt dålig iaf. I år får man väl utse "Uffe" till säsongens Brandeby. Men utöver det har det varit rätt tråkiga program. Det händer helt enkelt för lite oförutsägbara saker. Varför kan ingen svimma i direktsändning t.ex som i andra länders motsvarighet? Kanske låter elakt men ni förstår kanske hur jag menar. I brist på bättre kommer man ändå sitta och slötitta ikväll garanterat. Hoppas på något oväntat!

- Trevlig torsdag

Igår var en trevlig eftermiddag / kväll. Först fick hela familjen middag serverad hos mina föräldrar. Därefter bjöds det på tårta eftersom min far fyllde år. Sen var det bara att GÅ hem. Fortfarande en konstig känsla att kunna gå hem från huset där jag bott sedan jag började skolan. Fast.. jag åkte faktiskt bil. Det var Caroline och Alexander som gick hem själva. Eftersom det handlar om ungefär 2 kilometer att gå mellan husen så tyckte vi det var onödigt att tråckla in barnvagn m.m. i bilen för att åka den korta biten. Resultatet blev att jag fick köra hem bilen. Hela familjen dök upp samtidigt väl framme vid ytterdörren.

image16Efter en snabb visit hemma bar det iväg på ett återbesök till Lerumstrakten. Bowling med korplaget "Berghult" stod på agendan. Nu är det rätt så långt för mig att åka till bowlingen. Smått ironiskt, jag flyttar till Kärra och får gångavstånd till innebandyträningen men får lika långt att åka när jag skall bowla. Tur är ändå att det är max en gång i veckan eller ännu mer sällan som jag "behöver" åka till lerum. Jag vill tillägga att bowling verkligen har utvecklats till något jag älskar att göra så varje gång jag blir ombedd att spela (jag är egentligen reserv i laget) så ställer jag med glädje upp, oavsett avstånd. Hur gick det då? Förlust med 6-12 mot "Veteranerna 1". Inget bländande spel från något håll men jag vann iaf 2 av 3 matcher och det får jag själv klassa som godkänt. Kul att även få bevittna en bowlare i matchen innan vår slå 268 poäng i en serie. Han hade strikes i alla slag utom ett, där han dessutom missade spärren tyvärr. Så kan det gå.

- På tal om innebandy

Såg idag att innebandymagazinet fortsätter att använda mina bilder i nya artiklar på sin hemsida. Kul att se sitt namn och sina bilder där ofta. Synd att de inte vill ha ett mer seriöst samarbete bara. Tydligen är det för mycket begärt att få ersätting för sitt arbete till tidningen. Blir inga fler gratisfotograferingar för dem från mig i framtiden.


- Fingerskador

Det är inte ovanligt med fingerskador på målvakter i innebandy. Däremot är det rätt så ovanligt med allvarligare sådana. Speciellt i superligan. Läste precis en artikel om Pixbos målvakt Joakim Ågren på innebandymagazinet. Han skadade just lillfingret, precis som jag gjorde, i senaste playoff matchen. Skillnaden var att han inte bröt något. Han vill spela tidigare än 10 dagar efter att han precis sytt ihop fingret. Lycka till säger jag..

- Fotodags igen

Denna vecka är ganska fullbokad. Men inte så mycket för att göra ordning hemma. Igår så var jag på årsmötet av samfälligheten. Att vi lyckades pricka in flyttet så perfekt att vi hann flytta in innan mötet hölls var en klockren undermedveten sak. Mötet hölls i bamba på Kärraskolan, där jag gick i skola / åt lunch på låg och mellanstadiet. Inte mycket hade förändrats. De hade t.om samma tavlor som när jag gick där. Ajajaj... 
De första formella sju punkterna gick vi igenom på 5 minuter. "Godkänner närvarande att mötet öppnas? JA" "Godkänner närvarande protokollet" blablabla... Det intressanta kom som brukligt inom ämnet "övrigt". Klassikern att boende ställer sina bilar på gästparkeringarna i veckor i sträck utan att flytta dom kom upp och diskuterades i ca 30 min, med heta känslor skall jag tillägga. Det kom fram att någon har haft sin bil AVSTÄLLD sedan i höstas på en gäsparkering vilket inte var populärt. Idiotiskt skulle jag vilja säga själv.
Kom hem och såg fram emot en vändning av Inter mot Liverpool i Champions League på TV. Stängde av efter 0-1.

Idag, onsdag, har jag tänkt att fotografera när Kärra IBK spelar näst sista matchen för säsongen. Jag vet att jag lovat fota lite annat än innebandy, men det har varit dåligt med fotografering överhuvudtaget på jättelänge nu så jag tar alla chanser jag får. Dessutom är det kul att ta del av den lilla innebandyn jag kommer i kontakt med efter att jag fick avsluta säsongen med mitt brutna finger.

image13


Bokat klippning hos Kärra Hårteam äntligen. Det var som om man aldrig flyttat från Kärra. Samma man svarade i telefon och det var som vanligt fullbokat. Fick en tid på måndag. Skall bli skönt att bli av med en halv peruk. Börjar få hockeyfrilla. Då vet man att det är dags att klippa sig.

- Vinnaren

Vinnaren av lördagens Melodifestival final:(kom ihåg vart ni såg det först!)

- Internet dröjer

Tillbaka i verkligheten på jobbet efter att oväntat fått ha tagit ledigt en vecka extra för att ordna med nya huset inför flytten. Vardagsrummet som vi hade bestämt skulle tapetseras om gav en oväntad utmaning då det fanns ca 5 lager tapet som satt som berget efter att tidigare ägare(?) målat på den vilket resulterat i att det var som att försöka fila bort lim från en bergsvägg för att komma ner till den släta ytan på väggarna... Efter mycket hårt slit från Benny, päronen och mig själv lyckades vi efter 3 dagar få till en bra yta att kunna slänga upp den nya tapeten på. Resultatet blev kanon! Bilder kommer.

Flytten i helgen gick annars bra. Tidsmässigt satt det som handsken. Minilastbilen som vi hyrt från Toyota var återlämnad med 10 minuters marginal. Utan att vi behövde stressa. Skönt. Det blev 3 körningar mellan Floda och Kärra. En på fredagen och två på lördagen. I nya hemmet ser det rejält rörigt ut fortfarande. Har fått upp en lampa i hallen och monterat sängen än så länge. Flyttat runt lite med bokhyllorna i vardagsrummet också. Ja soffan är monterad den med. Samt TVn. Internet dröjer lite till. Det finns ComHem framdraget i väggen för TV, bredband och telefoni om man vill använda det. ComHem tv-utbudet ingår i samfällighetsavgiften vilket är bra. Vi var även inne på att använda ComHem som leverantör av bredbandet men i absolut sista sekund ångrade jag mig och valde istället att fortsätta med Telia. Nackdelen blir att vi inte kommer ha internet på 8 arbetsdagar men det finns så mycket annat att göra så vem har tid med det.

Som ni förstår så sitter jag och bloggar på min rast från jobbet, enda stället där jag har tillgång till internet en tid framöver. Måste därför avsluta här. Fler inlägg kommer, med bilder!

RSS 2.0