- 02.59

Alexander fyllde 2 år i helgen. Det firades numera traditionsenligt med en rejäl sjukstuga i hemmet. Om ni kanske minns från Carolines blogg så låg hela familjen utslagen i vinterkräksjukan när Carro fyllde i Januari. Han har haft en våldsam hosta sedan i fredagsnatt och kräkts en del. Helgen gick åt till att vila och det blev inget kalas. Istället planerar vi att fira vår lille guldklimp helgen efter påsk!

image24På lördagen blev hans hosta såpass illa att vi tyckte ett besök till barnavårdsakuten på Östra var nödvändig. Vi kom dit runt 19.40 och fick inom en kvart komma in i ett rum för att ge en snabbgenomgång för sjuksköterskan att bedömma Alexanders tillstånd. Därefter fick vi sitta ner igen ute i väntrummet. Tur i oturen var att efersom Alexander kräkts blev vi placerade i "Kräk och diareé" väntrummet. Där fanns egen TV och vi kunde slänga ett öga på melodifestivalen samtidigt som vi väntade. Det var skönt. De första 2½ timmarna försvann relativt fort tack vare tvn. Alexander försökte samtidigt sova, men hostan väckte honom hela tiden. Stackaren.

När melodifestivalen var över och Perelli stod som vinnare, som väntat, var det bara att hoppas på att det snart var vår tur. Det var det inte. Klockan tickade på och vi var hemma igen 02.59 helt utmattade. Alexander hade då fått en genomgå ett blodprov (stick i fingret) och två omgångar med en gasmask på ansiktet som skulle göra det lättare för honom att andas och öppna upp luftrören som var svullna. Vi fick även med oss denna gas i flytande form som vi skulle ge vid behov.  Sedan dess har lillkillen blivit bättre. Eftersom dagisplatsen är tillgänglig först 31/3 så var jag ledig i måndags och tisdags för att vara hemma med honom. Det var lika bra när han ändå var sjuk. Dessutom fick jag en lättare släng av förkylning under söndagen till tisdagen så jag behövde vila jag med.

Kommentarer
Postat av: LieMie svarar

hälsa grattis till honom! Mvh LieMie

2008-03-19 @ 11:31:36
URL: http://liemie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0